Sunday, October 2, 2016

PRODUK KECANTIKKAN ORGANIK

Ramai dikala ini disgok dengan pelbagai kosmetik yang tinggi bahan kimia.
akibat dari lambakan produk terdapat lambakan wanita yang mendapat masalah kulit akibat dari pemakaian produk2 tinggi bahan kimia.
produk kecantikkan yang tinggi bahan kimia boleh memudaratkan kulit.

Disini saya nak memperkenalkan produk penjagaan kulit yang ha ya berasaskan bahan-bahan organik sahaja.

Kenapa anda wajib cuba  ARGANIC SKINSOLUTION
=====================
PEMBERSIH WAJAH
=====================
✔Mengandungi Argan Oil dan coffee arabica sebagai agen pencerah wajah/whitening booster.
✔Tidak mengadungi SLS & SLES yang biasa terdapat dalam sabun wajah yang mana bahan kimia ini terbukti secara klinikal menyebabkan kekeringan pada kulit dan mendatangkan kesan yang buruk dalam jangka masa yang panjang.
✔Pembersih muka ini boleh juga dijadikan sebagai makeup remover kerana ianya kaya dengan kandungan argan oil, olive oil, habatussauda oil dan  coconut oil dan mampu membersih dan menanggalkan segala kotoran yang ada diwajah.
✔selain itu ianya boleh juga dijadikan sebagai toner kerana effect dari peppermint oil yang menyegar dan boleh mengecutkan liang pori2.
✔Menjadikan kulit wajah lebih lembap dan bersih sepanjang hari.
Disebabkan kandungan pembersih ini adalah organic dan tidak mengandungi bahan kimia, maka ianya tidak mengeluarkan buih (sls), namun dalam masa yang sama ia mampu membersih wajah dengan sempurna.
✔Wajah anda tidak akan merasa kering dan mengelupas setelah mengunakanya namun boleh digunakan banyak kali dalam sehari kelembapan boleh dirasi sepanjang hari.
Sesuai untuk semua peringkta umur.
✔Bahan yang terkandung dalam pembersih ini boleh merawat kulit yang sensitive, jerawat, jeragat, kegatalan pada kulit, boleh mencerahkan kulit, melicinkan kulit dari tekstur kulit yang kasar akibat jerawat,mengecilkan liang pori-pori yang terbuka,melembapkan kulit, pendek kata sesuai untuk semua masalah kulit.
======================
CREAM SIANG
======================
✔Cream Siang pula adalah ‘waterbase’tidak melekit maka sangat mudah untuk membersihkannya, dan dalam masa yang sama ianya wudhuk friendly menjadikan lebih bersedia untuk menunaikan kewajipan pada bila2 masa sahaja.
✔Cream ini tidak mendatangkan pengelupasan dan kemerahan pada wajah, Namun jika terdapat naik bintik halus pada wajah pada awal peggunaan, teruskan saja kerana ianya adalah proses ‘healing crisis’.
✔Warna cream siang ini agak natural/light, ianya sesuai untuk semua jenis warna kulit.
Cream siang ini juga agak ringan, dan tidak melekit dan anda selesa mengunakanya sebagai rutin harian anda.
=====================
CREAM MALAM
=====================

✔mengandungi turmeric iaitu kunyit hidup yang dikisar halus untuk merawat jerawat dan mengurangkan jeragat dan kedutan
✔Mengandugi juga vitellaria paradoxa atau bahasa singkatnya Shea butter yang fungsinya untuk merawat kulit sensetif, eczema dan menghilangkan parut.
✔Cream malam sebagai ‘anti fungels’ 'anti acne' dan menyekatakan kulit wajah ketika anda sedang lena.
✔Cream malam ini juga agak ringan, dan tidak melekit dan anda selesa mengunakannya.
semakin rajin dipakai kulit semakin lembut dan lembab kerana effect dari Argan Oil.

Keterujaan FLOURISH DD CREAM 
ARGANIC SKINSOLUTION
šŸŒ±menggantikan foundation yang tinggi bahan kimia
šŸŒ±sebagai alas bedak
šŸŒ±memberi vitamin pada kulit
šŸŒ±melembabkan kulit
šŸŒ±memancarkan kulit muka
šŸŒ±membaiki tisu kulit
šŸŒ±mencerahkan kulit
šŸŒ±menghalang sinar uv (spf20)
šŸŒ±makin kerap pakai kulit muka makin lembut dan makin warna kulit sekata.

Bahan2 utama
ARGAN OIL


Kelebihan turmeric miracle cream
Bantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit seperti
šŸŒ± memgecutkan jerawat
šŸŒ±mempercepatkan jerawat keluar habis
šŸŒ±mempercepatkan detox kulit
šŸŒ±memudarkan jeragat
šŸŒ±melembutkan kulit 
šŸŒ±merawat kulit semasa tidur
šŸŒ±memudarkan parut 
šŸŒ±memulihkan resdung
šŸŒ±merawat eczema
šŸŒ±merawat ruam bayi
šŸŒ±memudarkan strechmark
šŸŒ±2x ganda lebih baik serapan dari kolegen 

Turmeric diformulasikan dengan bahan2 terbaik seperti ARGAN OIL
kunyit hidup yang dikisar halus (tengok texture)


SCRUBLICIOUS COFFEE BY QAYRA

Scrub kami dah release 
Untuk dijual chuolsss!!! Bau aroma kopi dan argan oil serta ectract licorice yang sangat2 best tau!!! Khasiatnye :- Khasiat :
✔️️Melicin & menghaluskan kulit
✔️Menanggalkan sel kulit mati
✔️Mencerahkan kulit
✔️Mengurangkan selulit
✔️Melancarkan peredaran darah
✔️Memudarkan parut
✔️Melembut & melembapkan kulit
✔️Mengurangkan garis-garis halus
✔️Mengatasi masalah bau badan
♥mengurangkan selulit
♥menghilangkan stress
♥argan oil melembabkan
 kulit dgn pantas
❤menghilangkan strechmark
Cara penggunaan :
Scrub badan dan muka 2-3 kali seminggu 

Kebaikkan deep cleanser masker 4in1 ARGANIC SKINSOLUTION
šŸŒ±mencerahkan kulit , warna kulit lebih sekata dan lebih smooth
šŸŒ±memudar dan menghalang jerawat dari tumbuh
šŸŒ±memudarkan  jeragat(kalau konsisten pakai jeragat boleh hilang)
šŸŒ±memudarkan parut2 jerawat
šŸŒ±mengecutkan otot lubang pori2 di muka.
šŸŒ±menghalang benda kotor dari masuk kedalam sel kulit
šŸŒ±menyegarkan wajah
šŸŒ±menhalang kulit dari terbakar akibat pemanasan global.
šŸŒ±membuang sisa mekap (xyah pakai makeup remover)
šŸŒ±mengawal pengeluaran minyak dimuka
šŸŒ±melembabkan kulit yang kering
šŸŒ±mencuci jauh ke dalam.
šŸŒ±menegangkan kulit muka (effect masker)
šŸŒ±menghalang pigmentasi 
šŸŒ±mengurangkan kedutan
šŸŒ±mengurangkan eyebeg sebab ade cooling tu so kalau mata penat calit je bawah mata nnt rasa fresh.
šŸŒ±menaikkan mood happy ( effect bau kopi)
šŸŒ±juga dikenali sebagai instant aircond

Bahan utama 
ARGAN OIL - effect argan oil ini lebih 2x ganda dari kolegen.

Selain itu bahan utama cleanser ini:-
Argan oil
Habbastusauda
Coffee arabica


sesape yang nak bertukar kepada skicare organik boleh je terus whatapps untuk dapatkan produk dan konsultansi
0137117140

NAK BELAJAR BUAT KENING???

actually kening hakak memang terabur habis... sejenis manusia yang memng malas nak rapi kening..malas telek kening sikat2 kening..dh kenapa kan nak sikat2 kening...mmg pada hakak mcm bazir masa guwe....

tapi if nak mekap tebai2 mekap pengantin harusla rapi kan keing....mu gile ke kening perantin x rapi ...di tumbuknya mata hakak lebammm mcm dlm gambar ni...

ok .... arini akak nak buka kelas untuk buat kening...actually kalau kita tahu teknik yang betul tak susah pon nak buat kening...cuma perlukan kesabaran dan sedikit kesenian..

saya mencari 10 orang yang nak belajar cara rias kening...

yuran kelas RM100 (tools kening akan diberi )


tarikh adalah pada 29 oktober 2016 dan tempat di bilik seminar SOBB. pulai Perdana ( sebaramg perubahan tempat akan diberitahu.
just whatapps
0137117140

untuk booking makeup boleh whatapps di nombor yang sama juga ye
0137117140
0137117140
abaikan tudung kaler biru i ye...

Saturday, October 1, 2016

MAKEUP NIKAH DAN SANDING

alhamdulillah....syukur dah Allah permudahkan akak dan semuanya...selesai sudah job makeup KL...

Rasa seronok dapat cantikkan orang.
jom tengok!!
 cantik cantik kan perantin

 my stuff...


tadaaa....siap dah...

DAH CUCI MUKA KE PEPAGI ??

hahahaha.....
cak!!!
mak jarah memang datang 5 tahun sekali kan..
baru aktifkan blog balik ni..

actually saya on the way ke KL untuk job makeup..
pepagi sebelum subuh lagi dah bertolak tapi mata tak mengantuk pon sebab cuci muka dengan scrub coffee dan deep cleanser dari arganic skinsolution..

oklaa...nanti kita sambung lagi yooo...




Friday, November 14, 2014

MUA JOHOR BAHRU

Bismillah...
Alhamdulillah..Ya Rahman Ya Rahim, Ya Razzaq...
dengan izin Allah diberi masa dan ruang untuk menulis entri di blog ini....sementara ada masa ini boleh la jari jemariku laju menaip ye!

Saya buat makeup..saya MUA area Johor!! bangga gile bagtau..actually saya dah berkecimpung lama dalam bidang tatarias, mekap2 ni..dari umur 23 tahun lagi...tapi make it as a serius job pada umur 25 tahun, tapi saya stop sekejap atas seba2 yang tak dapat nak dielakkan ye! (alasan!)  hahahahah....
Alhamdulillah..syukur masih diberi nafas dan nyawa untuk menyambung bakat yang Allah beri ni...
jom tengok2 gambar mekap2 saya...
my model ever adik saya yang sentiasa bersedia menjadi model makeup saya...\
 
 
makeup tuning/nikah trial makeup untuk ain!
 
makeup dinner tema ala2 Bollywood kelass mereka2 ni....
 
Disini nak bgtau sketla berkenaan makeup saya...saya menggunakan teknik menutup bulu kening atau teknik gam..kebanyakkan pengantin skang dah xnak cukur2 kening dan saya juga x 'suggestkan' cukur2 lah ek...
 
untuk booking makeup boleh sms/whatapps/call ke 013-7117140
fb : Tatarias JB make up/ummie thaqifalauddin
 
 
 

JOB MEKAP DI UNIKL PASIR GUDANG

AHAMDULILLAH...Allah beri rezki yang tidak diduga..tq to my lovely kakaks yang sudi bagi job mekap ni kat saya..
Alhamdulillah dengan izinNya..
 
Ini Fiza Student UNIKL minta mekapkan for Dinner event..tema Islamic MOdern katenye..
cantik kulit dia senang nak mekapkan dan peramah plak tu..sori ye dik akak gunakan kuasa boboiboy nak mekapkan awak cecepat sbb dah lambat kan...
 
untuk mekap Dinner Student saya Charge RM50 sekali mekap ye...
 
For any Booking boleh Call saya di 013-7117140
atau add me di Fb : tatarias Mekap JB / ummi thaqifalauddin

GRAND LEXIS PORT DICKSON

Bismillah.... Alhamdulillah...dengan nama Allah dan dengan izin Allah..
akhirnya impian saya nak kesini jadi kenyataan..Tq Allah for this great time..and always tq for my husband for this opportunity...

sebenornye angan2 nak ke Lixis Pd ni dah berjaman2 dan pon...tpi tula bak kata Dr.Azizan Osman (DAO) kalau kita nak 'sesomething' kena hari2 berangan kena hari2 tgk benda tu...ekekeke...mmg I selalu jek brangan pon..smpai terbawak2 ke mimpi..

actually this percutian x dirancang pon..last minute jek mr.hub suruh cri hotel or chalet yang ala2 Bali gituh kat PD...amboi pemikiran I bile ckap PD bedesup pk GLPD ni...ekekeke...so bile Mr.hub dh bgi hint2 gitu jari2 jemari I galak ler menaip kat booking.com..actually saya adalah pengguna tegar booking.com, ianya murah berbanding klau walk in atau direct booking kt hotel tu..
so, nak dicepatkan citer ni ye..ari khamis sya dh booking sesiap hokey...bilik paling murah adalah Garden pool Villa berharga Rm560 excluded taxes...okla nak merasa kan pool dalam bilik gituh!
Sesampainya kami ni di Lexis..mmg layanan VVIP ler kan kat cni..trun kete jek bell boy dah ready nak angkat bagasi..Alhamdulillah...
so checkin..bilik kami di upgrade dari garden Pool Villa ke Executive Pool Villa, chalet atas air katenye...

so amrilah kita menikmati pandangan di Grand Lexis PD
 
ini dapur Villa sangat mesra pengguna!
 
 
Pool yang diimpikan !!
 
 
underwater chalet klau air jernih dan air pasang leh Nampak ikan katenye!!



begitulah citer honeymoon kami yang singkat ini..!!