Saturday, January 2, 2010

MAJLIS PERTUNANGAN WAN FAIZAH ( WANNE)

SALAM..

arini sya ade job kat kg.majidi bahru...huhuhuh dekat jer nak pegi...lbh kurang 15 minit jer dari rumah...cam biasala di saat2 cmni....hubby la yg drive antar sya ke sana.....mls nak drive sndri n cari2 rumah......wanne ni customer paling peramah....senang jer bekerjasama dgn dia,x byk karenah pon....................hehehehehehe....pape pon good luck tuk wanne dan tunang ye...moga2 cepat2 naik pelamin.....






Monday, December 28, 2009

KENDURI DAN MEKAP2..

HYE SEMUA.............
lamo dh den x tulis ni kan...sejak akhir2 ni rsa cam mls..badan semakin berat sebab perot yg semakin berat..hehehehe.....actually tuk pengetahuan korg sume sya baru disahkan pregnent dan akan menjadi ummie x lama lgi...alhamdullilah doa sya akhirnya dimakbulkan Allah..kire cepat juga la ni..hehehehe..tu yg rsa cam mls nak update blog2 ni...
okla nak citer sket..last week kat rumah nenek sya telah diadakan kenduri doa selamat sempena akikah sepupu2 sya (anak pakcu sya) sume balikla..mmg gamat n rioh giler la umah nenek...disbbkan sy cucu paling besar n paling sulung n dh kawen + pergnent lak tuh....dh xleh la nk huahuahua lgi.....tpi hati nak join dgn sepupu yg masih sekolah lgi tuh masih membuak2 lgi...heheheheheheheeh...x puas rsanya enjoy dgn sepupu2 sume...sbb kitorg boleh dikatakan agak rapat sgt2...cam adek bradek...kongsi segala suka dan duka..
nak dijadikan citer dlm pada riuh rendah tu makcik2 n sepupu sya tu nak lah try hasil kerja tgn sya mekap memekap nih....sya pon bawalah beg mekap sya tu untuk memekapkan diorg...kemain hepi lgi diorg sbb x penah dimekpkan....hehehehe..makin gamat la suasana kat kmpung...havoc sgt smpai nenek geleng kepala tgk gelagat kitorg....hehehehehe..okla jom tgk saat suka suki kitorg....winnkk.........winnnkkkkk




ni makngah sya yg paling sporting.....sejak akhir2 ni kemain lgi dia nk melawo jer...hhehehe











my little sis...baru umor 12 tahun...UPSR dpt 5A.....chaiyokk arr cah....!!!!!!!!!!!!




Sunday, December 6, 2009

UKIR-UKIR TGN PENGANTIN..

hallo sume...
pnt sungguh sya mggu ini..dgn kerja opis lgi yg penuh dgn program mggu nih...pastu dgn org kawen lgi...sabtu lepas sya terpksa mengorbankan byk masa rehat sya semata-mata nak kejarkan dua kerja dlm 1 masa....bknla kata tamak..tpi tu sume keperluan yg mendesak....siang g kerja tuk jabatan ni (WAJIB BOS CKP )...mlm plak freelance tuk org kawen...adeh...mmg sgt2 letih..huhuhu, sib baik de En.hubby yg byk membantu (jdi drebar jew) hehehe....mlm sbtu lepas sya kna rushing dari pasir gudang (program jbtan wat kat ctu) ker pulai jaya sbb nak henna kan tgn sorg pengantin comel ni....nak tolak xleh plak sbb dh jnji n mmber lak tu....nak xnak terpksa gak gagahkan diri pergi...dan berlarutan smpai kul 3 pgi...imagine that sya ade 3 jam tuk tido sebelom g kerja kat pasir gudang lak...(program JKJR )......huh!!
OKLA...PENAT NAK TULIS...JOM TGK HASILNYE....WINNKK..WINNKK...!!!













Monday, November 30, 2009

TOUCH UP MATA...

arini sya nak post beberapa gambar yg sya snap tuk simpanan sya.....tpi skang sya nak kongsi dg bloggers sume.......ini adalah antara mekap tuk mata....nmpk simple tpi elegen...sesuai tuk mata yg kecik n sepet....winkk..wink..




NAK CITER SKET KAT KORANG

yuhuuu...
Korang sume msti nk tau kan knapa ade gmbar2 sya solek menyolek ni...ok tuk pengetahuan korang sume skang ni sya buat freelance menyolek n mengandam sesapa yg nak tunang,nikah,majlis2 koprat dan lain2 la....(seangkatan dgn solek)...cmner leh terjerumus ke arah ni??
ok sebenarnya sya mmg dh lama minat mekap2 ni...cuma dulu xde duit nk modal beli alat mengandam...yela..bkn sng nk solek org ni...bkn sng nak nmpk org tu cntik di hari istimewanya....so, skang bile dh keje baru la sya mula membeli alat2 solek....msa sya kat kolej dulu pon ade gak mekap2 kat kawan2 satu rumah...(tpi pkai alat solek murah jer beli kat watson..) huhuh, tpi skang sya dh ade alat mekap yg mak2 andam pkai tuk solekkan customernya,bkn yg tiruan ye...heheheh,sbb utk dptkan hasil yg baik n cntik bkn shaja perlu ade skill, bakat n minat tetapi alat solek mstila yg tahan lama dan berkualiti (murah xpe jnji kualiti )....stakat ni sya masih lgi dlm proses belajar...belajar dan belajar....tpi klau sesapa nk booked sya jdi make up artist boleh jer.....sya bile2 jer available..tpi kna booking 2 mggu awal la ye...sbb takot clash pula....okla....tuka maklumat n pertanyaan lanjut bleh la call sya jer...hrga boleh runding ...( termurah diantara yg termurah...!! )

Sunday, November 29, 2009

MAKE UP FOR MIZA COMEL

hai guys..
Saya dok umah lgi...5 hari lps sya kna gatal2 kat bdn..alergic kot..so till now x baik lgi n still teruk..last klinik pegi dia bg mc..so..xde kej update la blog ni

last saturday 1 day after raya haji..saya telah diberi amanah (wah..!! ayat...) oleh miza untuk solek dia for her engagement day....dekat jer rumah dia kat impian mas...majlisnya start kul 11.00 pgi....so pepagi dh bangun n bersemangat nk pegi...kul 9.00 pgi dh kuar rumah dgn En.hubby ler my driver sbb klau sya drive kompem x jmp jln sbb xpenah pon pegi impian mas tu...adek ipar sya dok ckp ini dh dekat umah ekin (mawi) ni kak?? sya kata yolah tu gaknye....heheheehe.....

Miza ni x lah susah sgt nak solek,kulit dia bersih cuma kna lebihkan minum air masak n scrub jer but still ok for me to make her up...family dia peramah sgt....pas memakan makanan yg disediakan tu sya start la memekapkannya...jom tgk hasil kerja tgn saya....huhu



alamak gmbar x brapa sharp la...tpi xpela..asalkan nmpk (b4 solek )












Friday, November 13, 2009

TONER BUATAN SENDIRI YG MUDAH DAN JIMAT

hye korang....skang ni musim ujan kan?? mm..sedap betul klau tido...hehehe..disbbkan sya demam akibat cuaca yg x menentu ni...sya dpt mc 2 hari tuk rehat kat rumah..
Mmg amat memboringkan sbb sorg2 jer kat umah..hubby g kerja...huh...so, time2 boring ni la byk bnda kuar dlm pikiran.....salah satunya inila...dan sya nak kongsi dgn sume follower2 dan kwn2 yg sudi jenguk blog sya ni..
Sesape yg bekerja lebih2 lgi kerja luar...muka korang mesti kurang bermaya dan x brapa nak segar kan (sama la tu....) sya ade petua kat cni senang dan murah jer...cuma memerlukan beras dan air jer... petua ni org kata sambil menyelam minum air...huhuhuhuh
Korangkan kalau basuh beras nak msk nasi tu airnya korang wat per??? mesti korang buangkan?? xpon korang wat rendam ikan tuk buang hanyir @ kOrang wat siram pokok bunga??? ade ker?? (sbb mak sya selalu wat cmni kat air basuhan bersa tuh )...okeh..pasni korang buat cmni..
msa basuhan pertama beras tu pas korg dh godak2 beras tu dgn air....korg amek air beras basuhan pertama yg kalernye keruh giler tu...(lgi keruh n pekat lgi bgs ) mskkan dlm bekas (taperware ker , botol ker )...nasi tu cam biasa la korang msk la..hehehe
air beras tdi yg korang amek tu korg wat la sebagai toner muka...pas korg bash muka biasa korg pkai toner kan??? so..skag korg tukar toner beras...wat la dalam 2-3 kali seminggu...pasti muka korg akan rsa segar sgt2......jgn lupa simpan dlm peti ais tuk thn lebih lama.....cubala..!!!