Wednesday, November 1, 2017

Promosi lexis hibiscus port dickson


1. Executive pool villa
❌RM1200--Start Januari 2018
✅RM7xx
Without breakfast
Buy 1 night free 1night (3h2m)
Weekend/ weekday/ public holiday

2. Premium pool villa
❌RM1300--Start Januari 2018
✅RM8xx
Without breakfast
Buy 1 night free 1night (3h2m)
Weekend/ weekday/ public holiday

3. Sky pool villa
❌ RM1348--Start November
✅RM8xx
Without breakfast
Buy 1 night free 1night (3h2m)
Weekend/ weekday/ public holiday

4. Panorama pool villa
❌RM1500--Start November
✅RM1xxx
✅Breakfast 4person
✅hi tea 4 person
Buy 1 night free 1 night (3h2m)
Weekend/ weekday/ public holiday

5. Imperial Suite
❌RM4500--Start November
✅RM3xxx
✅2bedroom
✅Breakfast 6 person
✅hi tea 6 person
Buy 1 night free 1 night (3h2m)
Weekend/ weekday/ public holiday


berminat boleh pm @ click link ­čĹç­čĆ╗
www.wasap.my/60195868138
www.wasap.my/60195868138










Tuesday, October 31, 2017

PAKEJ LEXIS HIBISCUS PALING MURAH ABAD INI 2018

PROMO PAKEJ LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON MURAH ­čś▒­čś▒­čś▒
(bukan grand lexis ye )

mesti ramai yang nak dan teringin nak bercuti di lexis hibiscus?
tapi angan hanya tinggal angan2 sebab mahal kan?

KINI jangan risau kami kini menyediakan pakej yang berbaloi dan berpatutan untuk anda.

RM780.00
EXECUTIVE POOL VILLA LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON
not include breakfast
tapi
.
.
.
.
.

.
siapa booking dalam bulan ni kami nak bagi free lagi 1 MALAM tau!
ya.....free 1 MALAM  lagi

biasa harga room macam ni di trivago atau web pun paling murah RM950 1 malam tau.

kalau anda tak percaya boleh pm kami atau wassap terus no. kat bawah ni ye
 ­čĹç­čĹç­čĹç­čĹç­čĹç­čĹç­čĹç­čĹç­čĹç
www.wasap.my/60195868138
www.wasap.my/60195868138

First booking first serve
serius guest only!

booking for JAN 2018

*bilik sangat2 limited guys untuk promo ni dan harga bilik boleh berubah2. so siapa yang teringin nak bercuti kat lexis hibiscus ni cecepat la booking uols!






Monday, September 11, 2017

haiii...assalamualaikum semua!!!!

today kak ummi nak share tentang kebaikkan minyak lavender.
ramai yang dok cerita tentang bestnya minyak lavender ni kan...

jom baca sat

Kelebihan@Khasiat Minyak Lavender

Minyak yang diekstrak dari bunga lavender ini sudah digunakan selama berabad-abad sebagai Ubat dan kosmetik.Selain cantik dan wangi, bunga berwarna ungu ini juga memiliki banyak manfaat dan kelebihannya..


Untuk Kulit

Minyak lavender sanggup menyembuhkan masalah kulit berjerawat dan membantu proses peremajaan sel kulit. Caranya, cukup tambahkan beberapa tetes minyak lavender ke dalam moisturizer Anda. Linalool yang terkandung dalam minyak lavender dapat mematikan bakteri dan menjaga kesehatan kulit, serta membuat wajah Anda terlihat segar dan bercahaya. Selain itu, minyak lavender juga dapat mencegah peradangan jerawat dan memperlambat timbulnya kerutan pada wajah.
kini kami dah adunkan minyak lavender ke dalam TURMERIC MIRACLE CREAM..hebat bukan???

selain itu minyak lavender juga
Untuk Relaksasi

Ester dan linalool yang ditemukan dalam minyak lavender ternyata juga bermanfaat untuk mengurangi tekanan@stress, menghilangkan kecemasan,debaran dan membantu mengatur suasana hati. Karena aromanya memiliki efek relaksasi, minyak lavender sering dijadikan aromaterapi atau ubat alami untuk membantu meringankan insomnia dengan meneteskannya ke dalam air mandi atau bantal sebelum tidur.
Minyak ini juga dapat digunakan sebagai minyak urut untuk melegakan otot dan meredakan ketegangan.
jika ingin tidur yang nyaman, nyenyak dan selesa haruslah dapatkan TURMERIC MIRACLE CREAM dari Qayra Signature

kat bawah ni kak ummie share kan gambar produk organik yang menggunakan minyak lavender iaitu  TURMERIC MIRACLE CREAM.

Memang best uolss!!


ni packaging lama tau!
meh kak ummi tunjuk pack baru..

cantikkk yang penting ianya bebas bahan kimia merbahaya.



so kalau uols nak dapatkan TMC ni boleh dapatkan di 

page : Qayra Signature HQ
insta :Qayra_Signature_hq

atau boleh terus wassap 0137117140


Sunday, October 2, 2016

PRODUK KECANTIKKAN ORGANIK

Ramai dikala ini disgok dengan pelbagai kosmetik yang tinggi bahan kimia.
akibat dari lambakan produk terdapat lambakan wanita yang mendapat masalah kulit akibat dari pemakaian produk2 tinggi bahan kimia.
produk kecantikkan yang tinggi bahan kimia boleh memudaratkan kulit.

Disini saya nak memperkenalkan produk penjagaan kulit yang ha ya berasaskan bahan-bahan organik sahaja.

Kenapa anda wajib cuba  ARGANIC SKINSOLUTION
=====================
PEMBERSIH WAJAH
=====================
✔Mengandungi Argan Oil dan coffee arabica sebagai agen pencerah wajah/whitening booster.
✔Tidak mengadungi SLS & SLES yang biasa terdapat dalam sabun wajah yang mana bahan kimia ini terbukti secara klinikal menyebabkan kekeringan pada kulit dan mendatangkan kesan yang buruk dalam jangka masa yang panjang.
✔Pembersih muka ini boleh juga dijadikan sebagai makeup remover kerana ianya kaya dengan kandungan argan oil, olive oil, habatussauda oil dan  coconut oil dan mampu membersih dan menanggalkan segala kotoran yang ada diwajah.
✔selain itu ianya boleh juga dijadikan sebagai toner kerana effect dari peppermint oil yang menyegar dan boleh mengecutkan liang pori2.
✔Menjadikan kulit wajah lebih lembap dan bersih sepanjang hari.
Disebabkan kandungan pembersih ini adalah organic dan tidak mengandungi bahan kimia, maka ianya tidak mengeluarkan buih (sls), namun dalam masa yang sama ia mampu membersih wajah dengan sempurna.
✔Wajah anda tidak akan merasa kering dan mengelupas setelah mengunakanya namun boleh digunakan banyak kali dalam sehari kelembapan boleh dirasi sepanjang hari.
Sesuai untuk semua peringkta umur.
✔Bahan yang terkandung dalam pembersih ini boleh merawat kulit yang sensitive, jerawat, jeragat, kegatalan pada kulit, boleh mencerahkan kulit, melicinkan kulit dari tekstur kulit yang kasar akibat jerawat,mengecilkan liang pori-pori yang terbuka,melembapkan kulit, pendek kata sesuai untuk semua masalah kulit.
======================
CREAM SIANG
======================
✔Cream Siang pula adalah ‘waterbase’tidak melekit maka sangat mudah untuk membersihkannya, dan dalam masa yang sama ianya wudhuk friendly menjadikan lebih bersedia untuk menunaikan kewajipan pada bila2 masa sahaja.
✔Cream ini tidak mendatangkan pengelupasan dan kemerahan pada wajah, Namun jika terdapat naik bintik halus pada wajah pada awal peggunaan, teruskan saja kerana ianya adalah proses ‘healing crisis’.
✔Warna cream siang ini agak natural/light, ianya sesuai untuk semua jenis warna kulit.
Cream siang ini juga agak ringan, dan tidak melekit dan anda selesa mengunakanya sebagai rutin harian anda.
=====================
CREAM MALAM
=====================

✔mengandungi turmeric iaitu kunyit hidup yang dikisar halus untuk merawat jerawat dan mengurangkan jeragat dan kedutan
✔Mengandugi juga vitellaria paradoxa atau bahasa singkatnya Shea butter yang fungsinya untuk merawat kulit sensetif, eczema dan menghilangkan parut.
✔Cream malam sebagai ‘anti fungels’ 'anti acne' dan menyekatakan kulit wajah ketika anda sedang lena.
✔Cream malam ini juga agak ringan, dan tidak melekit dan anda selesa mengunakannya.
semakin rajin dipakai kulit semakin lembut dan lembab kerana effect dari Argan Oil.

Keterujaan FLOURISH DD CREAM 
ARGANIC SKINSOLUTION
­čî▒menggantikan foundation yang tinggi bahan kimia
­čî▒sebagai alas bedak
­čî▒memberi vitamin pada kulit
­čî▒melembabkan kulit
­čî▒memancarkan kulit muka
­čî▒membaiki tisu kulit
­čî▒mencerahkan kulit
­čî▒menghalang sinar uv (spf20)
­čî▒makin kerap pakai kulit muka makin lembut dan makin warna kulit sekata.

Bahan2 utama
ARGAN OIL


Kelebihan turmeric miracle cream
Bantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit seperti
­čî▒ memgecutkan jerawat
­čî▒mempercepatkan jerawat keluar habis
­čî▒mempercepatkan detox kulit
­čî▒memudarkan jeragat
­čî▒melembutkan kulit 
­čî▒merawat kulit semasa tidur
­čî▒memudarkan parut 
­čî▒memulihkan resdung
­čî▒merawat eczema
­čî▒merawat ruam bayi
­čî▒memudarkan strechmark
­čî▒2x ganda lebih baik serapan dari kolegen 

Turmeric diformulasikan dengan bahan2 terbaik seperti ARGAN OIL
kunyit hidup yang dikisar halus (tengok texture)


SCRUBLICIOUS COFFEE BY QAYRA

Scrub kami dah release 
Untuk dijual chuolsss!!! Bau aroma kopi dan argan oil serta ectract licorice yang sangat2 best tau!!! Khasiatnye :- Khasiat :
✔️️Melicin & menghaluskan kulit
✔️Menanggalkan sel kulit mati
✔️Mencerahkan kulit
✔️Mengurangkan selulit
✔️Melancarkan peredaran darah
✔️Memudarkan parut
✔️Melembut & melembapkan kulit
✔️Mengurangkan garis-garis halus
✔️Mengatasi masalah bau badan
♥mengurangkan selulit
♥menghilangkan stress
♥argan oil melembabkan
 kulit dgn pantas
❤menghilangkan strechmark
Cara penggunaan :
Scrub badan dan muka 2-3 kali seminggu 

Kebaikkan deep cleanser masker 4in1 ARGANIC SKINSOLUTION
­čî▒mencerahkan kulit , warna kulit lebih sekata dan lebih smooth
­čî▒memudar dan menghalang jerawat dari tumbuh
­čî▒memudarkan  jeragat(kalau konsisten pakai jeragat boleh hilang)
­čî▒memudarkan parut2 jerawat
­čî▒mengecutkan otot lubang pori2 di muka.
­čî▒menghalang benda kotor dari masuk kedalam sel kulit
­čî▒menyegarkan wajah
­čî▒menhalang kulit dari terbakar akibat pemanasan global.
­čî▒membuang sisa mekap (xyah pakai makeup remover)
­čî▒mengawal pengeluaran minyak dimuka
­čî▒melembabkan kulit yang kering
­čî▒mencuci jauh ke dalam.
­čî▒menegangkan kulit muka (effect masker)
­čî▒menghalang pigmentasi 
­čî▒mengurangkan kedutan
­čî▒mengurangkan eyebeg sebab ade cooling tu so kalau mata penat calit je bawah mata nnt rasa fresh.
­čî▒menaikkan mood happy ( effect bau kopi)
­čî▒juga dikenali sebagai instant aircond

Bahan utama 
ARGAN OIL - effect argan oil ini lebih 2x ganda dari kolegen.

Selain itu bahan utama cleanser ini:-
Argan oil
Habbastusauda
Coffee arabica


sesape yang nak bertukar kepada skicare organik boleh je terus whatapps untuk dapatkan produk dan konsultansi
0137117140

NAK BELAJAR BUAT KENING???

actually kening hakak memang terabur habis... sejenis manusia yang memng malas nak rapi kening..malas telek kening sikat2 kening..dh kenapa kan nak sikat2 kening...mmg pada hakak mcm bazir masa guwe....

tapi if nak mekap tebai2 mekap pengantin harusla rapi kan keing....mu gile ke kening perantin x rapi ...di tumbuknya mata hakak lebammm mcm dlm gambar ni...

ok .... arini akak nak buka kelas untuk buat kening...actually kalau kita tahu teknik yang betul tak susah pon nak buat kening...cuma perlukan kesabaran dan sedikit kesenian..

saya mencari 10 orang yang nak belajar cara rias kening...

yuran kelas RM100 (tools kening akan diberi )


tarikh adalah pada 29 oktober 2016 dan tempat di bilik seminar SOBB. pulai Perdana ( sebaramg perubahan tempat akan diberitahu.
just whatapps
0137117140

untuk booking makeup boleh whatapps di nombor yang sama juga ye
0137117140
0137117140
abaikan tudung kaler biru i ye...

Saturday, October 1, 2016

MAKEUP NIKAH DAN SANDING

alhamdulillah....syukur dah Allah permudahkan akak dan semuanya...selesai sudah job makeup KL...

Rasa seronok dapat cantikkan orang.
jom tengok!!
 cantik cantik kan perantin

 my stuff...


tadaaa....siap dah...

DAH CUCI MUKA KE PEPAGI ??

hahahaha.....
cak!!!
mak jarah memang datang 5 tahun sekali kan..
baru aktifkan blog balik ni..

actually saya on the way ke KL untuk job makeup..
pepagi sebelum subuh lagi dah bertolak tapi mata tak mengantuk pon sebab cuci muka dengan scrub coffee dan deep cleanser dari arganic skinsolution..

oklaa...nanti kita sambung lagi yooo...