Monday, October 6, 2014

My Make up my passion

Alhamdulillah...Alhamdulillah....Alhamdulillah...syukur pada Allah kerana masih lagi diberi kesempatan untuk hirup udara segar...

last week saya ke kelas make up untuk menggilap lebih lagi bakat dan gifted yang Allah bagi....Alhamdulillah banyak sangat yang di ajar...
kalau dahulu saya hanya belajar makeup di youtube dan mengikut kawan2 menyolek je..nak belajar sangat lerrr mahall kaann..dengan perot memboyot kalau orang tengok memang x sedo diri ler kan..so pegila daku ke kelasss....sangat best kelas kak jazznita Rahim..sesape berminat boleh pegi ke facebook dia atau call jek kite wak kat 013-7117140 tuk booking belajar..
ok...actually saya nak menunjuk hasil jari jemari ku....tpai sebelum tu nak citer sket pasal kelas make up yg I oollss pegi nehh...

kelas make up ni satu2nye kelas make up yang paling murah paling banyak 'method' yang diajar oleh kak jazz....kak jazz ni sangat la humble..pemurah...kelakar dan op kosss baikkkkkk saaannngatttt....
uolllsss bayangkan..harha x sampai rm500 tapi belajar sumur hidup sampai muntah hijau....
kelasssss kaaannnn.
....

ok dah den x mo bebel...sebab mato den ni tongah sakit...den nak nunjukkan hasil kretiviti den yang sememangnya berbakat cewaaaaahhhh
yang sepupu I yang menggedik...testing katenye nanti nak tunang...eceeehhh
 
opss ni gambo sebelum...gambo tengah busuk lepas buat kek dia...
pssttt...dia ni tokey kek cheese meleleh2....hasil jari2 dia pon mmg melelhhhh
 
 
okkk....ni kawan kite merangkap model kite lerr kat kelassss....

jumpa next entry yooo....nak booking mekap??? nnt amek no fon ye...013-7117140
 
 
 
 
 

Thursday, October 2, 2014

Bismillah...Saya kembali selepas bertahun

Bismillah...
Alhamdulillah...saya kembali selepas beberapa tahun  menulis dan menaip..
syukur anak sulung saya dah pon masuk 4 tahun...

ok sekembalinya saya dengan berbadan dua..taraaaaa...hahahah...agak lewat juga nak dapat yg second ni...jenuh bermcm2 cara keennn....

okla..actually sekembalinya saya juga nak beritahu saya kemabli aktif mengandam dan menyolek kaum2 wanita yang inginkan khidmat saya di ahri bahagia mereka....
belog ni ditulis khas dlu untuk andam2 la kan...tapi disebabkan factor anak dan masa hambo x dapek ler nak menaip2 sebegini...
InshaAllah kali ni akan ku teruskan niat ku...

okla...dah magrib...saya nak solat sekejap..jumpa lgi yaaa....!!!!!

Saturday, January 2, 2010

MAJLIS PERTUNANGAN WAN FAIZAH ( WANNE)

SALAM..

arini sya ade job kat kg.majidi bahru...huhuhuh dekat jer nak pegi...lbh kurang 15 minit jer dari rumah...cam biasala di saat2 cmni....hubby la yg drive antar sya ke sana.....mls nak drive sndri n cari2 rumah......wanne ni customer paling peramah....senang jer bekerjasama dgn dia,x byk karenah pon....................hehehehehehe....pape pon good luck tuk wanne dan tunang ye...moga2 cepat2 naik pelamin.....






Monday, December 28, 2009

KENDURI DAN MEKAP2..

HYE SEMUA.............
lamo dh den x tulis ni kan...sejak akhir2 ni rsa cam mls..badan semakin berat sebab perot yg semakin berat..hehehehe.....actually tuk pengetahuan korg sume sya baru disahkan pregnent dan akan menjadi ummie x lama lgi...alhamdullilah doa sya akhirnya dimakbulkan Allah..kire cepat juga la ni..hehehehe..tu yg rsa cam mls nak update blog2 ni...
okla nak citer sket..last week kat rumah nenek sya telah diadakan kenduri doa selamat sempena akikah sepupu2 sya (anak pakcu sya) sume balikla..mmg gamat n rioh giler la umah nenek...disbbkan sy cucu paling besar n paling sulung n dh kawen + pergnent lak tuh....dh xleh la nk huahuahua lgi.....tpi hati nak join dgn sepupu yg masih sekolah lgi tuh masih membuak2 lgi...heheheheheheheeh...x puas rsanya enjoy dgn sepupu2 sume...sbb kitorg boleh dikatakan agak rapat sgt2...cam adek bradek...kongsi segala suka dan duka..
nak dijadikan citer dlm pada riuh rendah tu makcik2 n sepupu sya tu nak lah try hasil kerja tgn sya mekap memekap nih....sya pon bawalah beg mekap sya tu untuk memekapkan diorg...kemain hepi lgi diorg sbb x penah dimekpkan....hehehehe..makin gamat la suasana kat kmpung...havoc sgt smpai nenek geleng kepala tgk gelagat kitorg....hehehehehe..okla jom tgk saat suka suki kitorg....winnkk.........winnnkkkkk




ni makngah sya yg paling sporting.....sejak akhir2 ni kemain lgi dia nk melawo jer...hhehehe











my little sis...baru umor 12 tahun...UPSR dpt 5A.....chaiyokk arr cah....!!!!!!!!!!!!




Sunday, December 6, 2009

UKIR-UKIR TGN PENGANTIN..

hallo sume...
pnt sungguh sya mggu ini..dgn kerja opis lgi yg penuh dgn program mggu nih...pastu dgn org kawen lgi...sabtu lepas sya terpksa mengorbankan byk masa rehat sya semata-mata nak kejarkan dua kerja dlm 1 masa....bknla kata tamak..tpi tu sume keperluan yg mendesak....siang g kerja tuk jabatan ni (WAJIB BOS CKP )...mlm plak freelance tuk org kawen...adeh...mmg sgt2 letih..huhuhu, sib baik de En.hubby yg byk membantu (jdi drebar jew) hehehe....mlm sbtu lepas sya kna rushing dari pasir gudang (program jbtan wat kat ctu) ker pulai jaya sbb nak henna kan tgn sorg pengantin comel ni....nak tolak xleh plak sbb dh jnji n mmber lak tu....nak xnak terpksa gak gagahkan diri pergi...dan berlarutan smpai kul 3 pgi...imagine that sya ade 3 jam tuk tido sebelom g kerja kat pasir gudang lak...(program JKJR )......huh!!
OKLA...PENAT NAK TULIS...JOM TGK HASILNYE....WINNKK..WINNKK...!!!














Monday, November 30, 2009

TOUCH UP MATA...

arini sya nak post beberapa gambar yg sya snap tuk simpanan sya.....tpi skang sya nak kongsi dg bloggers sume.......ini adalah antara mekap tuk mata....nmpk simple tpi elegen...sesuai tuk mata yg kecik n sepet....winkk..wink..




NAK CITER SKET KAT KORANG

yuhuuu...
Korang sume msti nk tau kan knapa ade gmbar2 sya solek menyolek ni...ok tuk pengetahuan korang sume skang ni sya buat freelance menyolek n mengandam sesapa yg nak tunang,nikah,majlis2 koprat dan lain2 la....(seangkatan dgn solek)...cmner leh terjerumus ke arah ni??
ok sebenarnya sya mmg dh lama minat mekap2 ni...cuma dulu xde duit nk modal beli alat mengandam...yela..bkn sng nk solek org ni...bkn sng nak nmpk org tu cntik di hari istimewanya....so, skang bile dh keje baru la sya mula membeli alat2 solek....msa sya kat kolej dulu pon ade gak mekap2 kat kawan2 satu rumah...(tpi pkai alat solek murah jer beli kat watson..) huhuh, tpi skang sya dh ade alat mekap yg mak2 andam pkai tuk solekkan customernya,bkn yg tiruan ye...heheheh,sbb utk dptkan hasil yg baik n cntik bkn shaja perlu ade skill, bakat n minat tetapi alat solek mstila yg tahan lama dan berkualiti (murah xpe jnji kualiti )....stakat ni sya masih lgi dlm proses belajar...belajar dan belajar....tpi klau sesapa nk booked sya jdi make up artist boleh jer.....sya bile2 jer available..tpi kna booking 2 mggu awal la ye...sbb takot clash pula....okla....tuka maklumat n pertanyaan lanjut bleh la call sya jer...hrga boleh runding ...( termurah diantara yg termurah...!! )