Friday, November 14, 2014

MUA JOHOR BAHRU

Bismillah...
Alhamdulillah..Ya Rahman Ya Rahim, Ya Razzaq...
dengan izin Allah diberi masa dan ruang untuk menulis entri di blog ini....sementara ada masa ini boleh la jari jemariku laju menaip ye!

Saya buat makeup..saya MUA area Johor!! bangga gile bagtau..actually saya dah berkecimpung lama dalam bidang tatarias, mekap2 ni..dari umur 23 tahun lagi...tapi make it as a serius job pada umur 25 tahun, tapi saya stop sekejap atas seba2 yang tak dapat nak dielakkan ye! (alasan!)  hahahahah....
Alhamdulillah..syukur masih diberi nafas dan nyawa untuk menyambung bakat yang Allah beri ni...
jom tengok2 gambar mekap2 saya...
my model ever adik saya yang sentiasa bersedia menjadi model makeup saya...\
 
 
makeup tuning/nikah trial makeup untuk ain!
 
makeup dinner tema ala2 Bollywood kelass mereka2 ni....
 
Disini nak bgtau sketla berkenaan makeup saya...saya menggunakan teknik menutup bulu kening atau teknik gam..kebanyakkan pengantin skang dah xnak cukur2 kening dan saya juga x 'suggestkan' cukur2 lah ek...
 
untuk booking makeup boleh sms/whatapps/call ke 013-7117140
fb : Tatarias JB make up/ummie thaqifalauddin
 
 
 

JOB MEKAP DI UNIKL PASIR GUDANG

AHAMDULILLAH...Allah beri rezki yang tidak diduga..tq to my lovely kakaks yang sudi bagi job mekap ni kat saya..
Alhamdulillah dengan izinNya..
 
Ini Fiza Student UNIKL minta mekapkan for Dinner event..tema Islamic MOdern katenye..
cantik kulit dia senang nak mekapkan dan peramah plak tu..sori ye dik akak gunakan kuasa boboiboy nak mekapkan awak cecepat sbb dah lambat kan...
 
untuk mekap Dinner Student saya Charge RM50 sekali mekap ye...
 
For any Booking boleh Call saya di 013-7117140
atau add me di Fb : tatarias Mekap JB / ummi thaqifalauddin

GRAND LEXIS PORT DICKSON

Bismillah.... Alhamdulillah...dengan nama Allah dan dengan izin Allah..
akhirnya impian saya nak kesini jadi kenyataan..Tq Allah for this great time..and always tq for my husband for this opportunity...

sebenornye angan2 nak ke Lixis Pd ni dah berjaman2 dan pon...tpi tula bak kata Dr.Azizan Osman (DAO) kalau kita nak 'sesomething' kena hari2 berangan kena hari2 tgk benda tu...ekekeke...mmg I selalu jek brangan pon..smpai terbawak2 ke mimpi..

actually this percutian x dirancang pon..last minute jek mr.hub suruh cri hotel or chalet yang ala2 Bali gituh kat PD...amboi pemikiran I bile ckap PD bedesup pk GLPD ni...ekekeke...so bile Mr.hub dh bgi hint2 gitu jari2 jemari I galak ler menaip kat booking.com..actually saya adalah pengguna tegar booking.com, ianya murah berbanding klau walk in atau direct booking kt hotel tu..
so, nak dicepatkan citer ni ye..ari khamis sya dh booking sesiap hokey...bilik paling murah adalah Garden pool Villa berharga Rm560 excluded taxes...okla nak merasa kan pool dalam bilik gituh!
Sesampainya kami ni di Lexis..mmg layanan VVIP ler kan kat cni..trun kete jek bell boy dah ready nak angkat bagasi..Alhamdulillah...
so checkin..bilik kami di upgrade dari garden Pool Villa ke Executive Pool Villa, chalet atas air katenye...

so amrilah kita menikmati pandangan di Grand Lexis PD
 
ini dapur Villa sangat mesra pengguna!
 
 
Pool yang diimpikan !!
 
 
underwater chalet klau air jernih dan air pasang leh Nampak ikan katenye!!



begitulah citer honeymoon kami yang singkat ini..!!


 
 

Monday, October 6, 2014

My Make up my passion

Alhamdulillah...Alhamdulillah....Alhamdulillah...syukur pada Allah kerana masih lagi diberi kesempatan untuk hirup udara segar...

last week saya ke kelas make up untuk menggilap lebih lagi bakat dan gifted yang Allah bagi....Alhamdulillah banyak sangat yang di ajar...
kalau dahulu saya hanya belajar makeup di youtube dan mengikut kawan2 menyolek je..nak belajar sangat lerrr mahall kaann..dengan perot memboyot kalau orang tengok memang x sedo diri ler kan..so pegila daku ke kelasss....sangat best kelas kak jazznita Rahim..sesape berminat boleh pegi ke facebook dia atau call jek kite wak kat 013-7117140 tuk booking belajar..
ok...actually saya nak menunjuk hasil jari jemari ku....tpai sebelum tu nak citer sket pasal kelas make up yg I oollss pegi nehh...

kelas make up ni satu2nye kelas make up yang paling murah paling banyak 'method' yang diajar oleh kak jazz....kak jazz ni sangat la humble..pemurah...kelakar dan op kosss baikkkkkk saaannngatttt....
uolllsss bayangkan..harha x sampai rm500 tapi belajar sumur hidup sampai muntah hijau....
kelasssss kaaannnn.
....

ok dah den x mo bebel...sebab mato den ni tongah sakit...den nak nunjukkan hasil kretiviti den yang sememangnya berbakat cewaaaaahhhh
yang sepupu I yang menggedik...testing katenye nanti nak tunang...eceeehhh
 
opss ni gambo sebelum...gambo tengah busuk lepas buat kek dia...
pssttt...dia ni tokey kek cheese meleleh2....hasil jari2 dia pon mmg melelhhhh
 
 
okkk....ni kawan kite merangkap model kite lerr kat kelassss....

jumpa next entry yooo....nak booking mekap??? nnt amek no fon ye...013-7117140
 
 
 
 
 

Thursday, October 2, 2014

Bismillah...Saya kembali selepas bertahun

Bismillah...
Alhamdulillah...saya kembali selepas beberapa tahun  menulis dan menaip..
syukur anak sulung saya dah pon masuk 4 tahun...

ok sekembalinya saya dengan berbadan dua..taraaaaa...hahahah...agak lewat juga nak dapat yg second ni...jenuh bermcm2 cara keennn....

okla..actually sekembalinya saya juga nak beritahu saya kemabli aktif mengandam dan menyolek kaum2 wanita yang inginkan khidmat saya di ahri bahagia mereka....
belog ni ditulis khas dlu untuk andam2 la kan...tapi disebabkan factor anak dan masa hambo x dapek ler nak menaip2 sebegini...
InshaAllah kali ni akan ku teruskan niat ku...

okla...dah magrib...saya nak solat sekejap..jumpa lgi yaaa....!!!!!

Saturday, January 2, 2010

MAJLIS PERTUNANGAN WAN FAIZAH ( WANNE)

SALAM..

arini sya ade job kat kg.majidi bahru...huhuhuh dekat jer nak pegi...lbh kurang 15 minit jer dari rumah...cam biasala di saat2 cmni....hubby la yg drive antar sya ke sana.....mls nak drive sndri n cari2 rumah......wanne ni customer paling peramah....senang jer bekerjasama dgn dia,x byk karenah pon....................hehehehehehe....pape pon good luck tuk wanne dan tunang ye...moga2 cepat2 naik pelamin.....






Monday, December 28, 2009

KENDURI DAN MEKAP2..

HYE SEMUA.............
lamo dh den x tulis ni kan...sejak akhir2 ni rsa cam mls..badan semakin berat sebab perot yg semakin berat..hehehehe.....actually tuk pengetahuan korg sume sya baru disahkan pregnent dan akan menjadi ummie x lama lgi...alhamdullilah doa sya akhirnya dimakbulkan Allah..kire cepat juga la ni..hehehehe..tu yg rsa cam mls nak update blog2 ni...
okla nak citer sket..last week kat rumah nenek sya telah diadakan kenduri doa selamat sempena akikah sepupu2 sya (anak pakcu sya) sume balikla..mmg gamat n rioh giler la umah nenek...disbbkan sy cucu paling besar n paling sulung n dh kawen + pergnent lak tuh....dh xleh la nk huahuahua lgi.....tpi hati nak join dgn sepupu yg masih sekolah lgi tuh masih membuak2 lgi...heheheheheheheeh...x puas rsanya enjoy dgn sepupu2 sume...sbb kitorg boleh dikatakan agak rapat sgt2...cam adek bradek...kongsi segala suka dan duka..
nak dijadikan citer dlm pada riuh rendah tu makcik2 n sepupu sya tu nak lah try hasil kerja tgn sya mekap memekap nih....sya pon bawalah beg mekap sya tu untuk memekapkan diorg...kemain hepi lgi diorg sbb x penah dimekpkan....hehehehe..makin gamat la suasana kat kmpung...havoc sgt smpai nenek geleng kepala tgk gelagat kitorg....hehehehehe..okla jom tgk saat suka suki kitorg....winnkk.........winnnkkkkk




ni makngah sya yg paling sporting.....sejak akhir2 ni kemain lgi dia nk melawo jer...hhehehe











my little sis...baru umor 12 tahun...UPSR dpt 5A.....chaiyokk arr cah....!!!!!!!!!!!!